{ "title": "Diş Sızlaması İçin İlaç", "image": "https://www.sizlama.gen.tr/images/dis-sizlamasi-icin-ilac.jpg", "date": "19.01.2024 20:04:19", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "
Diş Sızlaması İçin İlaç; Diş sızlaması insan hayatının kalitesini düşüren, insana ciddi anlamda sıkıntı veren bir sağlık problemidir. Küçük, büyük fark etmez herkesin başına gelebilir. Diş sızlamasının pek çok sebebi olabilir. Diş sağlığının yeterince önemsenmemesi veya çevresel faktörlerden kaynaklı olabilir. Öncelikle diş sızlaması problemi yaşayan kişiler muhakkak bir diş hekimine müracaat etmelidir. Diş hekimine düzenli gidilmeli ve önerilerine uyulmalıdır.

Diş Sızlaması Neden Olur?

Diş sızlaması çürük dişler nedeniyle olabileceği gibi kişilerin beslenme şekli ve düzenli dişini fırçalamaması ya da yanlış fırçalaması sonucuda olabilir. Sert kabuklu yiyecekler ve çerezlere, çok sıcak ya da çok soğuk yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi sonucunda dış minesi zarar göreceği için diş sızlaması problemi meydana gelir. Ayrıca dişin sızladığı dönemlerde şekerli ürünleri tüketmekte diş sızlamasını artırabilir.

Diş sızlaması problemini yaşamamak için öncelikle diş minemize zarar veren gıdalardan kaçınmalıyız. Düzenli olarak diş doktoruna gitmeliyiz. Dişlerimizi düzenli, doğru yöntemle ve doğru fırça ile fırçalamalıyız. Diş sızlaması sırasında kürdan veya herhangi yabancı bir cisim ile karıştırmamalıyız. Dişlerimizi doğru teknik ve doğru diş fırçası ile fırçalamalıyız. Eğer diş yapımızda veya çene yapımızda tıbbi bir problem varsa muhakkak diş hekimine müracaat etmeli ve hekimin direktifleri doğrultusunda tedavimizi yaptırmalıyız.

Diş Sızlamasının Tedavisi; Diş sızlamasının tedavisinde doktorun önerdiği ağrı kesici ve antibiyotik olan ilaçları kullanabiliriz.

Diş Sızlamsı İçin Ağrı Kesici İlaç İsimleri
Diş Sızlaması İçin Antibiyotik İlaç İsimleri
Diş Sızlamasını Tedavi Etmek İçin Doğal Yöntemler
Kanal tedavisi, dolgu, kaplama gibi işlem görmüş dişimiz sızlıyor ise öncelikle diş doktoruna gitmeliyiz. Çünkü; tıbbi tedavi veya müdahale gerekebilir.

Diş sızlamasından kurtulmak için ya da bu sıkıntıya maruz kalmamak için düzenli olarak diş doktoruna gidelim ve önerilerini uygulayalım. Dişlerimizi günde en az iki kez doğru yöntemle, doğru fırçayla (Yumuşak fırça) ve düzenli olarak fırçalayalım.

Sağlıklı günler.
" } ] }